De afgelopen jaren is het verschillende keren voorgekomen dat winkelketens Tshirts met prints presenteerden, die niet goed vielen. Bekijk hier welke 9 foute Tshirts en foute ontwerpen er zoal verschenen de afgelopen jaren
Het Spaanse modemerk Loewe heeft in 2019 na aanhoudende kritiek een van haar ontwerpen uit de rekken gehaald. Volgens critici had de 1.670 euro kostende outfit wel erg veel weg van het uniform dat in concentratiekampen verplicht gedragen moest worden.
Zara werd in de zomer van 2014 beschuldigd van racisme met dit Tshirt 'White is the new black'. Dit shirt werd dan ook teruggetrokken.
In 2013 was er veel ophef op deze print 'Keep calm and rape' op shirts van Solid Gold Bomb, dat werk verkocht door de Amerikaanse webwinkel keten Amazon. Men had gemeend een variant bedacht te hebben op de slogan van de Britse regering ten tijde van de 2e Wereldoorlog: 'Keep calm and carry on'. Deze laatste is nog steeds een populaire Tshirt print, die je ook in onze Designer kunt vinden.
Oeps, van eigen bodem.. HEMA verkocht in 2002 strings voor kinderen. Dat viel natuurlijk niet goed en ze kwamen hiermee in de problemen. Het ondergoed was verkrijgbaar vanaf maatje 152. Het werd uit de handel genomen. De foto hierboven is NIET de gewraakte string van de HEMA, maar we laten hier ons eigen product zien, de string voor volwassen vrouwen, die je in de Designer kunt vinden.
In 2014 verkocht Coolcat bovenstaande hoodie voor jongeren. Het stond vol met scheldwoorden. Extra bijzonder en genant was dat er spelfouten stonden: het woord hoar en kunt zijn fout geschreven. Coolcat was even niet cool en kon niet anders dan dit shirt uit de handel nemen.
Boy wordt er geregeld van beschuldigd dat het zijn eigen logo te groot bedrukt. Daarbij komt dat volgens sommigen dit logo teveel lijkt op een nazi adelaar. Het Londonse modemerk ontkent de gelijkenis Sommige winkels hebben echter de Boy produkten uit de schappen gehaald.
Het Amerikaanse Urban Outfitters doet wel vaker aan maffe en controversiele Tshirts. In 2014 kwam er kritiek op een shirt waar het woord depression op stond. Bovenstaand Tshirt met de print Eat less stamt uit 2010 en kreeg veel ophef. Ook in Nederland werd in die tijd veel aandacht besteed aan eetproblemen.
Ook van eigen bodem: dit V&D Tshirt veroorzaakte ophef omdat de print met het Wehrmacht uniform voor de hond behoorlijk nazistisch was. In 2014 werd het uit de handel genomen.
Zara meende in 2014 een leuk shirt voor kids te hebben met dit gestreepte shirt met sheriff logo. Maar het leek te veel op de kleding uit de concentratiekampen, inclusief de Jodenster. Zara bood excuses aan en haalde dit Tshirt uit de webshop.
De hoodies en T-shirts van Thrasher Magazine met daarop de naam in geel met vlammen, zijn (feb 2017) trendy. Talrijke modellen en it-girls werden er al in gespot en ook Justin Bieber en Rihanna zijn fan. De eigenaars van het skatemagazine zien nu echter overal exemplaren van hun logo opduiken die verdacht veel op dat van hen lijken. Onder andere H&M en Forever 21 hebben al een brief van hun advocaten in de bus gekregen.