home hoodies.nl menuHoodies.nl

HOe moet ik mijn hoodie wassen?


Hoe was ik mijn hoodie, om deze mooi te houden? Lees onze 6 tips hoe je je hoodie moet wassen.


Hoe was ik mijn hoodie?

gaatjes in tshirt

Hoe houd je je hoodie mooi én schoon. Lees hieronder onze 6 tips hoe je je hoodie moet wassen, als je het met zorg wilt doen en de kwaliteit van het textiel en eventuele opdruk mooi wilt houden:

1. Was je hoodie niet iedere keer na dragen

Je hoeft je hoodie écht niet iedere keer na een dag dragen te wassen. Een hoodie is een ander type kledingstuk dan bijvoorbeeld een t-shirt. Je kunt een hoodie beter vergelijken met een jas. Een jas was je ook niet iedere keer nadat je deze gedragen hebt. Het is dan ook prima om je hoodie pas te wassen nadat je deze 5 à 6 keer hebt gedragen. Dat maakt het dragen van een hoodie ook aantrekkelijk.

Minder vaak wassen is ook goed voor het milieu: het kost minder water, energie en zeep. En als je hoodie gemaakt is van fleece stof, dan voorkom je met minder wassen ook het vrijkomen van microvezels, die in het water vrijkomen. Iedere keer als je je kleding wast, kunnen schadelijke microvezels terecht komen, die uiteindelijk ook via het milieu bij de mens binnen komen, met schadelijke effecten.

Ben je bang voor een onaangename geur? Dan kun je altijd overwegen om anti-geurstofspray te gebruiken. Ook kun je een deobus over de hoodie heen spuiten.

 

2. Was binnenstebuiten

Draai je hoodie binnenstebuiten. Op deze manier bescherm je de buitenkant. Zo voorkom je dat de kleur uitloopt en dat deze niet tegen andere kledingstukken schuurt.

Heeft je hoodie een rits? Rits deze dan altijd dicht, zodat de rits niet blijft haken aan andere spullen die je in de wasmachine hebt.

 

ontwerp nu je hoodie

3. Was met vergelijkbare kledingstukken

Was je hoodie altijd met kledingstukken met dezelfde kleur en kledingstukken die gemaakt zijn van dezelfde stof/materialen. Was ondergoed met ander ondergoed. En was bovenkleding met andere bovenkleding. Zo eenvoudig is het.

 

4. Gebruik een koud wasprogramma

Was je hoodie met koud water. Als je jouw hoodie met een koud wasprogramma wast, dan zal je hoodie minder snel krimpen, vervagen en blijft hij zachter. Precies alles wat je wilt. Vooral kleding die van katoen is gemaakt zal van het koude water profiteren. Daarom kun je hoodies, vesten of truien het beste wassen met koud water op een fijn programma. Je hoeft dus geen heet wasprogramma te gebruiken, dat is ook nog een stuk beter voor het milieu en je geld.

 

5. Kies het juiste wasmiddel

Je kunt ‘gewoon’ wasmiddel gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een mild wasmiddel. Milde wasmidellen zijn speciaal gemaakt voor delicate artikelen (zijde, wol en katoen). Ook kun je een beetje azijn toevoegen bij je zachte wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat donkere kleuren niet in elkaar overlopen en werkt als een natuurlijke wasverzachter.

Volg de vijf bovenstaande stappen als je jouw hoodie gaat wassen. Dan garanderen we dat hij zal genieten van een langer leven en zijn gewenste kwaliteiten zal behouden.

 

6. Zet nieuwe hoodie in emmer water met scheut azijn

Om de kleuren gelijk na aankoop goed te fixeren zet je je nieuwe hoodie gelijk na aankoop in een emmer of bak met water, met daarbij een flinke scheut azijn. Laat dit een of meer uren staan, en spoel daarna uit. Eventueel met een handwasje met shampoo of andere milde zeep voor de lekkere geur.

 

ontwerp nu je hoodie

 

Tip: ontwerp, bedruk en bestel nu je shirts en hoodies bij ons. Wij leveren kwaliteitskleding. Als er een gaatje in komt, contact ons dan direct en maak gebruik van onze uitstekende service!