home hoodies.nl menuHoodies.nl

Srtijken vermijden, niet strijken!


Hoe vermijd je strijken en krijg je je kleding toch glad? Hier handige tips om strijken te vermijden.


5 Tips om strijken van kleding te vermijden

gaatjes in tshirtHoewel sommigen het OK vinden, is strijken voor de meesten van ons niet een bezigheid waar we naar uitkijken. Welke andere slimme manieren zijn er om strijken te voorkomen en tshirt, hoodie en andere kleding glad en strak te krijgen?

Onderstaande tips vonden wij bij Radar! Wij vinden tip 4 handig, ook voor op reis.

Tip 1

Hoewel de was buiten hangen een lekkere frisse geur geeft, is het voor kreukvrije kleding fijn om de droger te gebruiken. Mocht je kleding hebben die niet direct uit de wasmachine komt en je wil deze droog hebben, doe deze dan kort in de droger met een ijsblokje. Zo ontstaat er stoomwerking dat goed werkt om de kreuken eruit te krijgen. Daarna hang je het kledingstuk meteen op aan een hanger voor het beste resultaat.

Tip 2

Douchen moet we allemaal, dus waarom zouden we niet meteen gebruik maken van de voordelen? Als je de gekreukte kleding aan een hanger bij de douche hangt zal de waterdamp tijdens het douchen ervoor zorgen dat je kleding gladder wordt. Dit werkt natuurlijk het beste bij een warme douche! Tip: zet hier niet speciaal je douche voor aan, dat is slecht voor het milieu én je portemonnee.

Tip 3

Heb je wat kleine kreukels? Dan kan je tip 2 ook toepassen met de waterkoker. Het principe is hetzelfde: hang je kledingstuk boven de waterkoker op het moment dat je deze gebruikt voor bijvoorbeeld een kop thee of water voor de pasta.

Tip 4

Hoewel je hiervoor iets meer ‘moeite’ moet doen, is het gebruik van een föhn voor het strijken van kleding alsnog meer tijdsbesparend dan strijken. Ook handig voor op reis, in je hotelkamer, als je geen strijkijzer hebt maar wel een föhn! Spuit je kleding vochtig op de plek waar de kreuk zitten en föhnen maar! Je zult zien dat het resultaat glad, snel en effectief is.

Tip 5

Voor deze methode zul je iets meer geduld moeten opbrengen, maar er is het voordeel dat het simpel toe te passen is. Druk of trek de kreuken plat en leg er een zwaar voorwerp op. Laat dit zware voorwerp tenminste een uur rusten op het shirt. Tip: bekijk wel of dit voorwerp schoon is, zodat het geen vlekken achterlaat op het kledingstuk.

 

Tip: ontwerp, bedruk en bestel nu je shirts en hoodies bij ons. Wij leveren kwaliteitskleding. Als er een gaatje in komt, contact ons dan direct en maak gebruik van onze uitstekende service!