home hoodies.nl menuHoodies.nl

Historie van hoodies

Lees hier over de historie van hoodies. Hoe zijn hoodies, truien met een capuchon, tot stand gekomen en wanneer begon men ze te dragen?Historie van hoodies

 

TED | The 3000-Year History of the Hoodie | 3.32 min

Voor de oorsprong van de hoodie moeten we helemaal terug naar het middeleeuwse Europa.

De standaard kleding voor monniken was een tuniek of mantel met een kap. Gedurende deze tijd was het ook gebruikelijk dat handarbeiders, werkzaam in de barre omstandigheden van de Europese winter, jassen droegen met een kap om hun hoofd en nek te beschermen tegen de wind, regen en koude op de vaak open velden.

In de 2e helft van de 20e eeuw werd de hoodie synoniem met muziek en de hip-hop cultuur. Vele modehuizen speelden in op deze trend en ontworpen truien met een hood of kap, waar soms ook een flink prijskaartje aan werd gehangen.

In de jaren 1990 werd de term 'hoodie' populair, mede als gevolg van de skateboard en surfcultuur. De hoodie is vooral populair omdat de drager er van een anonimiteit heef.

Dat heeft bijgedragen aan de populariteit, en nu, in de 21e eeuw, worden sweatshirts met een kap gedragen door mensen uit alle lagen van de bevolking over de hele wereld; door de modebewuste, outdoor werknemers, sporters, en handarbeiders.

Tegenwoordig zijn hoodies - net als Jeans - stoer, allround en populairder dan ooit.

Lees hier meer over de historie, Tupac, Mark Zuckerberg, in hoodies.